PREVENTIVA PLANIRA UBISTVA

PREVENTIVA PLANIRA UBISTVA

Srpska teroristicka organizacija

Javljam se iz lepog grada Visegrada i cuvenog grada pre rata po Andricevom delu i po ljudskim tolerancijama izmedju komsija Muslimana i Srba, sve dok nisu lude i profiterske glave dosle na vlast u Visegrad, zavadile narod, opljackale i razorile muslimanske verske objekte i izvrsile nevidjeni zlocin nad Muslimanima, a sada se prave mirotvorci pred stranom silom. Posto sam sve vreme rata bio u Visegradu i nisam nikad gledao na veru i boju koze, gledao sam sve ljude istim ocima.

Za vreme rata bio sam clan Ratnog predsednistva, ali nisam mogao nista da pomognem jadnom narodu koji je stradao u Visegradu. Glavnu rec su vodili Branimir Savovic i Risto Perisic. Njihova rec morala je da se ispostuje. Oni su bili bog i batina za vreme rata, a i sada su, sa velikom sumom novca opljackanom za vreme rata.

Sve firme su doterali na ruglo srama. Sav novac od zrtava muslimanskih, nad kojim je izvrsen zlocin, stavili su u svoje dzepove. I sada iz Srbije kroje ovom jadnom narodu kapu. Postavili su svoje ljude na rukovodeca mesta u firme i na funkcije u MUP-u, te svaki mesec kupe harac. Zena Branimira Savovica, Ankica, poznata po nocnom zivotu i pijankama po kaficima, predstavlja se da je supruga predsednika iz senke RS i poslednjih dana poziva na pristupanje organizaciji koja se zove "Preventiva".

U razgovoru s njom o ciljevima organizacije i nacinu rada objasnila mi je sledece. Neka lica treba da se likvidiraju, neka da se zaplase i nekim stranim licima iz medjunarodne zajednice, koja su nepodmitljiva, treba minirati automobile. Na spisku za likvidaciju u Visegradu su Drazen Perendija, Stojan Papic, Mile Lukic i Mile Peric.

Za Drazena Perendiju kao razlog navodi se da je bio u Biljaninoj stranci, a takodje i Stojana Papica. Za Lukica, posto je otac optuzenog Milana Lukica, i posto mu je u skorasnjim akcijama po naredjenju Branimira Savovica ubijen sin Novica Lukic, i plasi se da bi moglo biti osvete. Za vodje ogranka za istocnu Bosnu postavljeni su Milan Josipovic, bivsi komandir policije, i Drazen Knezevic, policajac.

Za teroristicke akcije zaduzeni su policajci Zeljko Lelek, Goran Nedic, Srecko Nedic, Novak Poluga, Miro Moljevic i bivsi policajci Rakovic i Milicevic. Za romanijski okrug i Sarajevo postavljen je Milovan – Cicko Bijelica. Za banjolucki i posavinski deo, tek smenjeni Radomir Njegus, za Hercegovinu Zoran Mandic.

Za finansiranje organizacije Brane Smiljic, zvani Zika, iz Visegrada, zatim Pecikoza, bivsi direktor Terpentina, gde je pronadjena veca kolicina kiseline za proizvodnju opojnih narkotika, i bivsi direktor HC "Visegrad" Marjanovic.

Za pracenje i obavestavanje lica koja su u Srbiji i koja bi mogla biti potencijalni neprijatelji organizacije zaduzen je Momcilo Mandic. Vazne odluke i sastanci organizacije odrzavaju se na Zlatiboru, u apartmanima Branimira Savovica, Brane Smiljica i Riste Perisica. Jezgro organizacije cine Branimir Savovic, Radomir Njegus, Risto Perisic, Cicko Bijelica, Milan Josipovic i Momcilo Mandic, koji je i zaduzen za kontakte s ljudima iz DB Srbije.

Prilikom razgovora s Ankicom receno mi je da su na spisku za likvidaciju i Zoran Colovic, zvani Cavka, iz Sokolca, Rato Spahic iz Pala, Dragan Lukac iz Banje Luke, izvesni Vuk iz Bijeljine, koji je bio u Mauzerovoj jedinici, bivsi direktor "Glinice" iz Milica, i Dragan Sekaric iz Gorazda. Ta lica su, kako je navela, potencijalni neprijatelji organizacije.

Za snabdevanje organizacije oruzjem i minskim sredstvima zaduzeni su bivsi komandant Visegradske brigade Luka Dragicevic i Milan Kosoric, koji je i za vreme rata SDS snabdevao oruzjem iz Srbije. Za logistiku su zaduzeni Radoje Tasic, novinar iz Visegrada, i advokat Radomir Tanaskovic. Na kraju, da navedem i moju ulogu.

Kao i za vreme rata, ja sam tu za prikupljanje materijalnih sredstava, vecinom iz inostranstva, a tu je sa mnom Miroslav Kojic, koji radi u nasoj ambasadi u Austriji. Jedna od prvih akcija bila je ubistvo Novice Lukica. Da imamo saradnike na svim nivoima dokazuje to, da nijedan clan Ratnog predsednistva nije optuzen za ratne zlocine.

Ovo sam napisao posto sam saznao da mi Branimir Savovic i Risto Perisic namestaju optuznicu pred Medjunarodnim tribunalom da bi sebe sacuvali. Neko iz vlasti na kraju ipak mora biti optuzen za genocid nad 5.000 civila u Visegradu. Dok se ta optuznica ne pojavi, ja bih vas zamolio da moje ime ne iznosite u javnost.

Ime poznato redakciji "NEZAVISNIH"

Nezavisne novine, Septembar 2006.
______________________________________________________
______________________________________________________

Edit visegrad92.tk:

http://www.pcnen.com/drugi/index.php?a=show&vid=7596.

"Pismo u cijem potpisu je Milan Lukic u redakciju “Nezavisnih novina” stiglo je sa zasticene imejl adrese, a jedino sto je bilo moguce utvrditi jeste da je posiljalac koristio usluge servera u Brazilu.

Isti server koristio je i posiljalac pisma o formiranju teroristicke grupe “Preventiva” u Visegradu, koje smo objavili prije nekoliko mjeseci.

Urednistvo"

Komentariši